Ik Ben..
Praktijk Kinder- en jongerencoaching 

Wie ben ik?

Dat is voor iedereen een levensvraag en mogelijk een zoektocht die een leven lang kan duren. Maar als je stil bent, luistert en voelt hoe het van binnen met je gaat kun je een glimp opvangen van je echte zelf. Als gediplomeerd kindercoach (Sonnevelt opleidingen) en faalangst-reductietrainer (Rigardus - Jan Ruigrok) hoop ik iets te mogen bijdragen aan het (zelf-)inzicht van kinderen. Samen te kijken naar wie het kind van binnen is, het zelf te laten (ont-)dekken wat zijn of haar talenten zijn, waardoor er weer (zelf-)vertrouwen ontstaat. Want een kind voelt zich veilig als het mag zijn wie hij/zij echt is.

Zelfvertrouwen krijg je als je jezelf vertrouwen geeft. En kinderen krijgen zelfvertrouwen als je ze vertrouwen geeft.

Mijn naam is Francis van Schaik (1973) en ik woon samen met mijn man, twee zoons (geweldige pubers) en onze teckel Pip in Vleuten. Ik vind het heerlijk om lange wandelingen met Pip te maken, verslind boeken, teken en schilder graag en probeer dagelijks even op mijn yogamat te zitten. Naast mijn gezin werk ik drie dagen per week op het Niftarlake College en ben ik dagelijks in de weer met jongeren. Ik geef o.a. aan jongeren 1 op 1 faalangst-reductietraining. Geen dag is hetzelfde en ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Jong volwassenen zijn zo verfrissend, je kunt heel fijn met ze in gesprek en zodra je het vertrouwen hebt gekregen, komen er de leukste verhalen naar voren.

Maar kinderen worstelen ook met zichzelf en dat was voor mij een van de redenen om te starten met een eigen praktijk. In deze roerige tijd hebben veel kinderen en pubers behoefte aan een beetje extra aandacht zonder moeten, alleen een luisterend oor, zonder oordeel. Tijdens de opleiding en ook door yoga en meditatie, leer je goed naar binnenkijken en je bewust te worden van jezelf, je houding ten opzichte van jezelf en hoe je de dingen doet en overbrengt op anderen. Dat wil ik graag overbrengen op kinderen en jongeren. Ze door middel van (zelf-) inzicht aanzetten tot het maken van de keuzes die goed bij hem of haar passen zodat ze, op hun eigen manier, volledig tot bloei komen.

  
 
 
 
E-mailen
Map
Info
LinkedIn